Toveripäivät 2012

Lähetystyön muodot ja keinot ovat monet – evankeliumi on sama

Lähetystyöntekijät Sirkka ja Tapio Kuula kävivät Loimaan evankelisen opiston toveripäivillä 9.-11.3.2012 kertomassa Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen Kenian lähetystyöstä.

Sirkka ja Tapio Kuula

Pitkän päivätyön lähetyskentällä tehnyt ja nyt ansaittuja eläkepäiviä viettävä Kuulan pariskunta toi kuulumisia Kenian lähetystyön arjesta ja sen haasteista. Sirkka Kuula toimi Keniassa nais- ja lapsityössä ja Tapio metallialan oppilaitostyössä.  Kuulat olivat perustamassa mm. Kisumun katulapsikoulua ja metallialan ammattioppilaitosta.  Kenia on tänään monien haasteiden maa, jossa rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät ja jossa AIDS tekee tuhoaan. Orpolapsia on paljon. Kisumun Katulapsikoulussa moni lapsi ja nuori on saanut mahdollisuuden koulunkäyntiin ja samalla päässyt pois kadulta. Ammattikoulutus taas antaa nuorille mahdollisuuden  jatkokoulutuksen kautta sijoittua työelämään.

Koulutus antaa mahdollisuuden päästä eteenpäin yhteiskunnassa, mutta todelliset elämäneväät nuorille antaa evankeliumi, usko Jeesuksen Kristukseen ja luottamus kaikkivaltiaaseen Jumalaan. Tämä on ollut Sirkka ja Tapio Kuulalle kaiken työn lähtökohta, perusta ja voima heidän tehdessään työtä naisten, lasten ja nuorten parissa lähetyskentällä. Jeesuksen antama lähetyskäsky koskee jokaista kristittyä. Jokaiselle meistä löytyy työtä lähetyskentällä lahjojemme, koulutuksemme  ja valmiuksiemme mukaan, toisille kaukana lähetyskentällä, toisille täällä kotimaassa.

Tärkein lähetystyön tukimuoto on esirukous. Esirukoukset toinen toisemme puolesta kantavat niin lähetyskentällä kuin täällä kotimaassa. Esirukoustyössä Sinikka Kuula rohkaisee meitä olemaan väsymättömiä, siinä työssä Jumalan haluaa käyttää meitä jokaista.

Kuuntele Sirkka Kuulan puhe Loimaan evankelisen opiston toveripäivillä 11.3.2012 alla olevalla mediasoittimella tai tallenna MP3-äänitiedosto tietokoneellesi oheisesta linkistä.

Sirkka Kuulan puhe 11.03.2012 Loimaan evankelisella opistolla (MP3 4,31Mt  9,25 min)

Kuuntele Tapio Kuulan lähetystunti Loimaan evankelisen opiston toveripäivillä 10.3.2012 alla olevalla mediasoittimella tai tallenna MP3-äänitiedosto tietokoneellesi oheisesta linkistä.

Tapio Kuula: Lähetystunti Loimaan evankelisen opiston toveripäivillä 10.3.2012 (MP3 12,7 Mt  27,57 min)